Westcoast Motorsport säljer produkter till förare, fans och teams inom bilsport av hög kvalitet och är generalagent och importör av flera starka varumärken till Norden. Vi arrangerar spännande evenemang och brinner för all typ av motorsport. Vi erbjuder en rad olika tjänster till företag, racingteam och förare. Vårt mål är att kunna leverera ett komplett managementpaket med reklam, sociala medier, hemsideproduktion, merch tillverkning, team management på events, hospitality, transporter, sponsring, kundservice m.m. 

Historia

Westcoast Motorsport som företag drivs och startades redan 2008 av Pontus Karlsson under namnet Eventfabriken när det började planeras för evenemanget Westcoast Motorshow. Det blev succé och en spektakulär motormässa som arrangerades första gången 2009 i Arena Vänersborg. Totalt har vi arrangerat Westcoast Motorshow tre gånger i Vänersborg och Trollhättan med totalt 500 utställare och mer än 10.000 besökare har besökt eventet. Motorsport har vi i blodet sen länge, redan när man i början på 2000-talet drogs med i styling boomen och började bygga om bilar och Pontus jobbade som mekaniker på Saab. Senare byttes namnet på företaget till Westcoast Motorsport för att förtydliga verksamheten ytterligare och fokusera mer på bara motorsport som vi brinner extra för.

Under 2019 togs nya steg för att utveckla företaget ytterligare, med en bättre webshop, deltagande på fler evenemang och att stödja fler förare både nationellt och internationellt. Sedan 2018 har vi sett ett klart ökat intresse i Westcoast Motorsports produkter och e-butik jämfört med året innan. Under 2019 firades 10 årsjubileum sedan första Westcoast Motorshow evenemanget. Sedan 2018 har vi levererat Formel1 souvenirer från de flesta F1 teamen vilket varit blivit en succe där vi nu är en av nordens ledande leverantör av officiell F1 merch till F1 fansen.

Besök oss

Sen Maj 2020, på grund av Covid-19 beslutade vi oss för att stänga ner vår fysiska butik och har numera endast försäljning i vår webbutik och på evenemang. Alltså tar vi inte emot kunder på Westcoast Motorsport adressen i Vargön utan att först ha bokat tid. Däremot finns flera fraktalternativ i webbutiken där man också kan välja att bland annat hämta sin beställning i Vargön, efter avtalad tid på e-mail/telefon.

Vår affärsidé

Westcoast Motorsport skall erbjuda högkvalitativa bil relaterade produkter och tjänster till förare, fans och racingteams i vår webbutik och på evenemang där många av produkterna givetvis är FIA och SFI godkända.

Våra varumärken

Westcoast Motorsport strävar alltid efter att ha produkter av bästa möjliga kvalitet för att du som kund alltid ska känna dig trygg i produkterna till din bil, dig som förare, dig som bilbyggare eller dig som bilentusiast. Westcoast Motorsport är generalagent, distributör och återförsäljare i Sverige för flera världsledande varumärken som t.ex:

 • QSP Products – Förarutrustning, racingbildelar, bränsledelar, elektronik och mycket annat.
 • Sonax – Bilvårdsprodukter.
 • Glosser – Bilvårdsprodukter.
 • Shinemate – Bilvårdsprodukter.
 • Schroth Racing – Säkerhetsutrustning som Bälten, säkerhetsnät m.m.
 • 59 North Alloy Wheels – Fälgar och däck.
 • SamcoSport – Silikonslangar.
 • Puma Motorsport – FIA Godkänd förarutrustning som overaller, handskar, skor och underställ.
 • BMW M Sport – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd
 • Porsche Motorsport – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd
 • Marina Racewear – Skyddskläder så som underställ, overaller och handskar
 • RedBull – Energidryck från RedBull Sverige
 • RedBull F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd/New Era/Castore/Built For Athletes
 • RacingTime – Exklusiva klockor från Sverige med racing inspirerad design.
 • Code Zero – Tillverkare av officiella Alfa Romeo F1 Team kläder/Souvenirer
 • TriCorp Workwear – Tillverkare av arbetskläder samt officiella kläder/souvenirer för Haas F1 Team.
 • Felix Rosenqvist – Officiella kläder/souvenirer för racingföraren Felix Rosenqvist
 • New Era – Tillverkare av kepsar, mössor och hattar för F1 teamen RedBull, Alpine, McLaren och Indycar teamet Arrow McLaren
 • Alfa Romeo F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av CodeZero
 • Alpine F1 Team – Officiella kepsar tillverkade av New Era
 • Arrow Mclaren Indycar Team – Officiella kepsar tillverkade av New Era
 • McLaren F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av New Era/Puma/Stichd/Castore.
 • Haas F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd/TriCorp Workwear.
 • Mercedes Petronas AMG F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd
 • Scuderia Ferrari F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd
 • Scuderia Alpha Tauri F1 Team – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av RedBull
 • Ayrton Senna – Officiella kläder/souvenirer tillverkade av Puma/Stichd
 • OMP Racing – Framförallt förarutrustning och stolar men en hel del andra produkter finns också.
 • Alpinestars – Förarutrustning så som handskar, skor och overaller.
 • Setrab – Oljekyl och relaterade produkter.
 • Stilo – Hjälmar och tillbehör runt hjälmar.
 • VP Racing – Bränsle- och oljerelaterade produkter.

Dessutom har vi tillgång till andra produkter och varumärken via våra olika samarbetspartners runt om i världen. Har du produkter som du tror skulle intressera oss, eller att ni vill bli återförsäljare för några av våra varumärken så hör gärna av er till oss på info@westcoastmotorsport.se

Profil och Logotyper

Westcoast Motorsport använder sig av färgerna vitt, rött och svart som primära färger, och logotyper skall användas i originalfärger om inget annat är överenskommet. Typsnitten i fristående textlogotyp är neversaydie och hemihead. I broschyrtexter etc. använder vi oss av typsnittet Exo.

Nedan här finner du logotyper till Westcoast Motorsport. Högerklicka på den logo som du önskar ladda ner och välj “spara länk som” för att få sparat den i tryckfärdig PDF. Det går även bra att klicka på bilden och ett nytt fönster öppnar sig där man kan se den i större format och sen högerklicka och där välja “spara”. OBS! Den svarta bakgrunden på Westcoast Motorsports logotyper nedan syns ej på den tryckfärdiga pdf filen utan är enbart för att man skall se vad det står på miniatyren.

Marknadsföring

Vår huvudsakliga marknadsföring görs i form av eventmarknadsföring och via sociala medier. Dessutom sponsrar vi en del förare inom Drifting, Rallycross och Time Attack som är ambassadörer för våra varumärken. Under 2018 och 2019 kunde ni se oss som partner till evenemanget Raceworz i Norge,  reklampartner till DriftZones tv-sändningar från Gatebil Drift Series och med annonsering i DriftZone tidningen och i Greenlight Magazine. Genom åren har vi provat på både reklam i tv, radio, på bussar, lokalpress, fackpress och stora internetsidor. Vi äger domännamnen westcoastmotorshow.com, westcoastmotorsport.se m.fl. Vi bistår även med marknadsföringshjälp till våra partners, så skulle du vilja samarbeta med oss, våra förare och vår marknadsavdelning så tveka inte att kontakta oss på info@westcoastmotorsport.se

Sociala medier

Vi försöker vara så aktiva vi möjligtvis kan med vår marknadsföring i våra olika sociala medier. Där får vi också mycket hjälp av de olika förare vi sponsrar under Team WCMS flaggan så missa inte att följa vårt flöde i de olika medierna. Ni kan finna oss på Instagram (@westcoastmotorsport), Facebook (westcoastmotorsport och westcoastmotorshow) och YouTube (WCMS YouTube kanal). Vi använder oss av olika hashtags i olika sammanhang. Vill du tagga oss, så använd någon av följande. #westcoastmotorsport #teamwcms #westcoastmotorshow #samcosport #qspproducts #pumamotorsport

Vi söker alltid efter mer folk som vill vara med och skapa innehåll för våra sociala medier, fotografera, filma, redigera, bygga hemsidor m.m. Skulle du ha lust, så tveka inte att kontakta oss på info@westcoastmotorsport.se och berätta lite mer om dig själv, för din möjlighet att bli en del av vårt “medieteam”. Förutom våra egna varumärken arbetar vi med att bistå partners, teams och förare m.fl. på olika vis inom ovan nämnda områden så vi behöver alltid nya talanger till vårt team.